Veelgestelde vragen

De Aiways kunt u natuurlijk het beste ervaren door zelf een proefrit te maken. Voor een actueel overzicht van proefritdagen en proefritlocaties kunt u kijken op onze Proefritplanner.

Wilt u een afspraak maken om een proefrit in te plannen? Dat kan natuurlijk ook, bel dan 085 - 44 44 595 en we helpen u graag verder.

U kunt op deze website direct en eenvoudig een offerte aanvraag doen, deze zal dan per direct aan u verstuurd worden. Een offerte aanvragen voor de Aiways U5 kunt u hier: Offerte aanvragen

Wilt u liever persoonlijk contact, dan kunt u direct contact met ons opnemen: 085 - 44 44 595.

Het Showroom model is per direct leverbaar. De Standaard en Premium is in bestelling en is in begin 2021 leverbaar waarschijnlijk.

De leverbare uitvoeringen van de Aiways U5 zijn:De modellen zijn nu nog beschikbaar met 8% bijtelling.

Jazeker. Deze staan vermeld op deze website en kunnen hier gedownload worden. Deze lijsten zijn alleen digitaal beschikbaar. U kunt de prijs en specificatielijst hier downloaden: Prijs- en specificatielijst.

De garantie op Aiways is 5 jaar met een maximum van 150.000 km totaal. Op de accu is de garantie 8 jaar. Meer lezen over de garantie op de Aiways U5 kunt u hier: garantie.

Ja. Het Standaard en Premium model 2021 zijn beschikbaar met 8% bijtelling. De voorraad met 8% bijtelling is beperkt, dus als u daar interesse in heeft wees er dan snel bij. Bekijk de modellen hier

Op de prijs- en specificatielijst die op de website staat, vindt u een volledig overzicht van de uitrustingen per uitvoering/model: Prijs- en specificatielijst. Als u hier specifieke vragen over heeft neem dan gerust contact met ons op.

U kunt de AIWAYS U5 leasen of kopen. Bij de aanschaf heeft u de keuze uit verschillende leasemogelijkheden zoals operational lease, financial lease, private lease of koop.

Aiways Distributie Nederland werkt samen met leasemaatschappij Leas-e en kan dus een full operationele lease verzorgen. Mocht u al een eigen leasemaatschappij hebben, kunnen wij de auto ook aan uw eigen leasemaatschappij leveren.

Jazeker. Wanneer u een offerte aanvraagt via de website kunt u aangeven of u uw huidige auto wilt inruilen. Onze adviseurs nemen dan contact met u op over de inruilmogelijkheden en waarde. Als u uw huidige auto wilt inruilen hebben wij aanvullende informatie van u nodig:


Nadat wij deze informatie van u ontvangen hebben, ontvangt u van Aiways Distributie Nederland een offerte op maat met daarin de inruilprijs van uw huidige auto verwerkt.

De onderhoudsservice en garantie van de Aiways U5 worden verzorgd door onze onderhoudspartner Profile. Zij hebben monteurs die speciaal door Aiways zijn opgeleid en die zorgen voor het beste onderhoud van uw Aiways U5. Het echte onderhoud van de auto hoeft maar 1 keer per 100.000 kilometer uitgevoerd te worden. Klanten kunnen vanaf 1 januari 2021 voor garantie en onderhoud bij een geselecteerd aantal vestigingen van Profile terecht.

Ja, voor ondernemers is er nog een MIA regeling beschikbaar (Milieu investeringsaftrek). Meer informatie over deze regeling kunt u vinden op de website van de RVO.

De auto is voorzien van een 1-fase lader. De effectieve laadtijd van 20% naar 80% is 35 minuten. Bij de auto wordt standaard een type2 laadkabel geleverd. De auto kan met 90 kw bij de snel lader geladen worden. Een 3-fase lader komt er wel aan, nog niet duidelijk is wanneer deze leverbaar zal zijn.

In de loop van 2021 zal de Aiways U6 ION uit gaan komen. Alles wat er over deze auto bekend is kunt u vinden op onze website: bekijk de U6.

De inhoud van de bagageruimte is 432 liter tot aan de achterbank. Met neergeklapte achterbank is de inhoud 1555 liter.

Motorrijtuigenbelasting wordt op een elektrische auto tot 2025 niet geheven. Tot die tijd rijdt u dus motorrijtuigenbelasting vrij.

De actieradius van de Aiways U5 is 410 kilometer (Standaard model) en 400 kilometer (Premium model) volgens de WLTP norm. Het bereik van elektrische auto’s wordt officieel altijd beschreven volgens deze norm.

De WLTP norm staat voor: Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure. Dit is een richtlijn die de wereldwijd geharmoniseerde standaard beschrijft voor het bepalen van voertuigemissies, brandstofverbruik en elektrisch bereik van lichte voertuigen (personenwagens en lichte bedrijfswagens).

Een vergelijkbare auto qua formaat is de Skoda Enyaq of de Mitsubishi Outlander. De Aiways U5 is 4.68 meter lang en zeer ruim van binnen. Je kunt er met 5 volwassen personen ruim in zitten.

Aiways is een Chinese start-up voor duurzame mobiliteit opgericht in 2017. Aiways verkoopt auto’s wereldwijd en is in Europa actief in Nederland, Duitsland, Frankrijk en binnenkort nog een aantal andere landen. Aiways produceert circa 200.000 auto’s per jaar. Meer lezen over Aiways kan op de Europese
website.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een mogelijkheid voor een trekhaak voor op de Aiways U5. Deze zal beschikbaar zijn in het eerste kwartaal van 2021. De aanhangwagengewichten zijn nog niet bekend.

Ja. De Aiways U5 is voorzien van een Navigatiesysteem met bluetooth en Apple Carplay.